Allsvenskan rond 1

Rond 1 (20/10)
1:a laget mötte SS Luleå borta i ett Norrlandsderby i div.1. En tuff uppgift för ett försvagat 1:a lag i frånvaro av Andes Kling och Emil Morelius samtidigt som SS Luleå hade förstärkt sitt lag med stormästaren Thomas Ernst och en armenier, vilket gjorde SS Luleå till favoriter med ca 100 poäng högre genomsnittsrating.

 

Efter två solida remier av Christer Thörnros och Thommy Sundin ryckte Luleå åt sig initiativet i matchen genom seger av Ernst mot Nils Åke Malmdin (ett parti där Nils Åke stod bättre efter öppningen men tappade pjäs efter en fälla). Återstående partier såg lika eller sämre ut. Eric Carlsson och Arno Marcusen tog remi i en lika ställning, men med begynnande tidsnöd. Adrian Söderström kämpade sig tillbaka efter att ha stått sämre och räddade starkt remi efter en dragupprepning. Gunnar Hjorth dukade tyvärr under för Martin Wulcans kungsangrepp i kraftig tidsnöd. Se detta parti med kommentarer.

 

Nu återstod två partier. Emanuel Sundin och Thomas Gustafsson svarade för bragdinsatser när de vände sina partier mot högre rankade motståndare till segrar. Emanuels parti var remi, men motståndaren gick bort sig. Thomas Gustafsson stod sämre efter öppningen, men försvarade sig väl. Motståndaren offrade till slut bort sig.

 

Resultatet blev efter denna fina laginsats sammantaget 4-4!

 

2:a och 3:e laget mötte varandra i ett hemmaderby i div.3. 3:e laget svarade för en stark insats och vann överraskande matchen trots en lägre genomsnittsrating. Mikael Skoglund vann överraskande över Ruben Fuentes på första bord efter säkert spel. Emil Morelius vann planenligt på bord 2 efter hård kamp mot Gunnar Kärrlander. På bord 3 mellan Bo Glas och Kenneth Fahlberg slutade partiet remi med mersmak för Kenneth. På bord 4 vann Ronny Heijdenberg överraskande mot Jonas Wålinder. Resultatet blev således 2,5-1,5 till 3:e laget!

 

För mer information se Allsvenskan.