Januariturneringen

Under trettondagshelgen arrangerades återigen den 30:e jubileumsupplagan av Januariturneringen i Sundsvall – Norrlands största weekendturnering!  Turneringen spelades på anrika Elite Hotel Knaust 4-6/1 2020 som en 8-ronders ELO-registrerad FIDE schweizer-turnering.

 

Arrangemanget blev mycket lyckat eftersom lokalerna var mer ändamålsenliga än tidigare. I turneringen deltog 52 spelare (=nytt deltagarrekord!) från 4 länder, varav 7 spelare med internationella titlar, 3 kvinnor, 3 juniorer, 6 veteraner och 40 seniorer som alla sammanlagt spelade 208 partier under turneringens 8 ronder!

 

Turneringen inramades även av livesändning av de 8 toppborden samt försäljning av schackböcker från Svenska Schackbutiken. Sundsvalls tidning skrev ett bra reportage om turneringen som även bevakades av Sveriges Schackförbund. Henrik Johansson från Östersunds SS var inlånad domare och bistod förtjänstfullt med skötsel av lottningsprogram och livesändningar.

 

GM Thomas Ernst och överraskningen Ulf Hammarström från Umeå ryckte tidigt ifrån och behöll ledningen ända till slutet. Thomas Ernst vann dock knappt på bättre särskiljningspoäng. Förhandsfavoriterna IM Sergey Grishchenko och GM Ralf Åkesson tappade några poäng och lyckades inte komma ifatt och kom till slut på 6:e resp. 3:e plats. Bäste hemmaspelare blev Emanuel Sundin som kom på 4:e plats efter övertygande spel.

 

Hemmaspelarna Emanuel Sundin och Mikael Vitsas vann dessutom var sitt ratingpris (ratinggrupp 1 och 2) och hemmaspelarna Emanuel Sundin och Kenneth Fahlberg vann var sitt skrällpris (rond 5 och rond 7)!

 

Elite Hotell Knaust – spelplats för Januariturneringen 4-6/1 2020 i Sundsvall!

Pristagare i olika kategorier

 • 1:a pris: Thomas Ernst
 • 2:a pris: Ulf Hammarström
 • 3:e pris: Ralf Åkesson
 • 4:e pris: Emanuel Sundin
 • 5:e pris: Lars Blomström
 • Bästa Kvinna: Cristine Rose Mariano-Wågman
 • Bästa Junior: Alexander Oye-Strömberg
 • Bästa Senior (65+): Lars Blomström
 • Bästa senior (50+): Thomas Ernst
 • Ratingpris 1: Emanuel Sundin
 • Ratingpris 2: Mikael Vitsas
 • Ratingpris 3: Jonas Granath
 • Ratingpris 4: Anders Kallin
 • Skrällpris rond 1: Jonas Granath
 • Skrällpris rond 2: Cristine Rose Mariano-Wågman
 • Skrällpris rond 3: Jon-Henrik Sandberg
 • Skrällpris rond 4: Ulf Hammarström
 • Skrällpris rond 5: Kenneth  Fahlberg
 • Skrällpris rond 6: Thomas Ernst
 • Skrällpris rond 7: Emanuel Sundin
 • Skrällpris rond 8: Viktoria Strömberg

Slutställning

 

 

För en fullständig resultatredovisning, se Turneringssida.

 

För ett urval partier se Partier Januariturneringen 2020.

 

Fotoalbum Januariturneringen 2019

 

previous arrow
next arrow
Slider