Allsvenskan rond 4

Sundsvall-Fagervik spelade söndagen den 12/1 en viktig hemmamatch mot det starka Stockholmslaget SS 4 Springare i vår klubblokal. Laget var toppat med ryske IM Sergey Grishchenko (ELO 2402) samt med Anders Kling tillbaka i laget igen. Eric Carlsson fick med kort varsel ersätta Emil Morelius som inte kände sig helt kurant.

 

 

Matchen började bra för Sundsvall då Sergey Grishchenko tidigt vann mot starke Vladimir Poley. Adrian Söderström spelade en tidig remi med mersmak och Nils Åke Malmdin och Emanuel Sundin vann efter övertygande spel samtidigt som Anders Kling förlorade mot deras starke toppspelare. I detta spännande läge ledde vi matchen med 3,5-1,5 med 3 partier kvar. Både Christer Thörnros och Gunnar Hjorth såg ut att gå mot förlust i sina respektive partier medan Eric Carlsson hade goda vinstchanser. I det rafflande partislutet missade först motståndaren en forcerad vinstfortsättning och därefter satte Eric tyvärr bort en bonde varefter partiet ebbade ut i remi. Slutresultatet blev således 4-4.