Armageddonblixt

Ikväll 22/1 2020 prövades ytterligare en ny spelform – Armageddonblixt!  Armageddon är i schack ett sätt att avgöra en schackmatch. I armageddon får vit mer tid än svart, men om svart lyckas uppnå minst remi (oavgjort) vinner svart partiet. Det är vanligt att vit har fem eller sex minuter och svart en minut mindre. Vit har alltså både fördelen av mer tid och att göra det första draget i ett armageddon-parti.

 

Vi körde 6 minuter för vit och 5 minuter för svart. 6 deltagare kom till start och det blev en spännande turnering med enbart vinster (och förluster) och inga remier! Blixtfantomen Thomas Johnsson vann turneringen efter effektivt spel trots en inledande förlust. Tvåa och trea blev Thomas Bydén och Evert Johansson som bägge visade att de fortfarande kan spela bra schack!

 

Ett part med finalkaraktär. Till vänster turneringsvinnaren Thomas Johnsson och till höger tvåan Thomas Bydén. I bakgrunden syns Jonas Wålinder i en hård batalj mot Kenneth Fahlberg som vann partiet med 1 sekund (!) kvar på klockan.