Pro Chess League

Nyligen (30/1) testades en ny schackaktivitet på klubben. Det var att tillsammans följa live-sändningen av Sveriges representerande lag Wasabis (Wasa SK) i lagtävlingen på internet – Pro Chess League. 6 intresserade medlemmar slöt upp för att följa den välregisserade TV-sändningen från Time Hotel i Stockholm.

 

Live sändning på klubben från Pro Chess League!

Det såg länge svårt ut för Sweden Wasabis i Pro Chess league-matchen mot Italy Gladiators. Men med en stark sista omgång (3-1) klarade svenska laget oavgjort, och play off-drömmen lever vidare med två omgångar kvar.

 

Som synes på TV-bilderna fortsätter schackintresserade åskådare att strömma in på Time Hotel i Stockholm när det vankas Pro chess league med Sweden Wasabis.

 

Wasa SK:s onlinelag har under hela säsongen fortsatt med sina ambitiösa upplägg under onlinematcherna med livepublik, TV-studio och schackfika. Och den här gången blev det också ett resultat som räddar den fortsatta festen.

 

I en mycket jämn serie är nu Sweden Wasabis bara 2,5 poäng från en slutspelsplats. I avslutningen möter svenska laget polska Poland Hussars och tabelljumbon Netherlands Mosquitoes.