KM rond 3

I Öppna KM rond 3 som spelades 20/2 bjöds på en överraskning när utmanaren Kenneth Fahlberg besegrade förhandsfavoriten Nils Åke Malmdin och är nu i ensam ledning. I Junior KM vann en av förhandsfavoriterna Dima Anikin och befäste ledningen i tabellen. Flera partier i JKM har dock uppskjutits.

 

Bild från Junior KM och turneringsledaren Dima Anikins möte med Daaniel Nikitin (blå tröja).

I Öppna KM vann Kenneth Fahlberg mot Nils-Åke Malmdin som kom lite trångt i benoni. Jonas Wålinder spelade engelskt och kom bonde över i tornslutspel men var svårt att omsätta till vinst. Mikael Åberg höll emot bra. Gunnar Kärrlander kom bra som vit i London och pressade upp en bonde till h6. Han hade ett lovande kungsangrepp mot svarts kung, men valde fel väg framåt och Evert Johansson lyckades vända samt vinna och ligger därmed på 2:a plats i tabellen. Novak Prokopic vann på w.o. mot Dennis Backlund.

 

I Junior KM vann en av förhandsfavoriterna Dima Anikin mot Daaniel Nikitin och befäste sin ledning i tabellen.  Samuel Sohlin besegrade Alice Lipez Jonsson medan övriga partier blev uppskjutna.