Klubbverksamheten pausad!

Sundsvalls Schacksällskap har beslutat att pausa all klubbverksamhet tillsvidare då vi inte på något sätt vill medverka till risk för smittspridning av coronaviruset bland våra schackspelande barn, vuxna, veteraner eller funktionärer. Mer information kommer att publiceras och skickas ut framöver.

 

Med anledning av regeringens beslut om att förbjuda tillställningar med folksamlingar för att minska smittspridningen samt den stora oro som framförts av flera medlemmar fattade Sundsvalls Schacksällskap i torsdags beslut om att pausa schackverksamheten i klubblokalen. Även Sveriges Schackförbund beslutade i fredags att ställa in alla lagmatcher i Allsvenskan denna helg.

 

Det innebär att all verksamhet som drivs av Sundsvalls Schacksällskap pausas och alla tävlingar och evenemang skjuts upp på obestämd framtid. Beslutet gäller tillsvidare. Situationen kommer fortlöpande att utvärderas. Observera att spelprogrammet (kalendern) på hemsidan därigenom är inaktuell.

 

Vi förstår att detta skapar olägenheter för många av oss och vi vet att flera personer har starka åsikter om att riskerna är överdrivna. Sundsvalls Schacksällskap känner dock att om det finns en minsta risk att någon av våra medlemmar blir smittade i vår klubblokal – speciellt de som ingår i riskgrupperna – kan vi inte göra annat än att pausa schackverksamheten tills läget har stabiliserats.

 

Mer information kommer att lämnas på Sundsvalls Schacksällskaps hemsida och via e-postutskick till alla medlemmar om när klubbverksamheten kommer att startas igen.

 

Styrelsen
Sundsvalls Schacksällskap