Schackets Dag


Sundsvalls Schacksällskap

Sundsvalls Schacksällskap
sedan 1877 en av
Norrlands ledande schackklubbar som ökar
din schackupplevelse!


Schackdag för liten och stor!
Är du intresserad av schack? Gillar du att spela schack eller vill du lära dig spelet? Är du nybörjare eller van schackspelare? Välkommen till Schackets Dag!

Schackets Dag
Schackets Dag arrangeras traditionsenligt årligen i Sundsvall under en lördag i oktober månad. Syftet med arrangemanget är att marknadsföra schack för en bredare allmänhet och ge både barn och vuxna möjlighet att få prova på att spela schack samt lära sig mer om det gamla anrika brädspelet schack.

Program
Schackets Dag domineras av schackrutiga bräden och deras spelpjäser och har någonting för alla (oavsett ålder, kön och om du är nybörjare eller proffs) med massor av intressanta aktiviteter.

Det blir spel med ett jätteschackspel på inomhustorg, möjlighet att pröva datorschack och spela simultanschack (simultanspel=en erfaren schackspelare spelar då mot en grupp andra spelare, de sitter i en ring och den vane schackspelaren går runt på insidan och gör ett drag i taget mot de olika spelarna) mot en stark lokal schackspelare, schackinstruktion för barn och vuxna om grunderna i brädspelet, frågeslinga om schack med priser.

Medlemmar ur lokala schackklubbar finns på plats för att hjälpa till och informera och naturligtvis kan du hitta en lugn vrå i huset och spela ett parti med vän!

Schackets DagTid
Lördag 27 oktober 2018 kl. 11.00-15.00

Plats
Kulturmagasinet, Sundsvall - Hitta hit

Arrangörer
Sundsvalls Schacksällskap, Fagerviks Schackklubb,
Medelpads Schackförbund och Sundsvalls Stadsbibliotek

Alla är välkomna!

Tillbaka till föregående sida