Klubbinformation


Sundsvalls Schacksällskap

Sundsvalls Schacksällskap
sedan 1877 en av
Norrlands ledande schackklubbar som ökar
din schackupplevelse!


KlubbinformationOm Sundsvalls Schacksällskap
Sundsvalls Schacksällskap är en anrik ideell förening för schackintresserade i Sundsvall med omnejd och en av de ledande schackklubbarna i Norrland.

Sällskapets ändamål är att samla schackintresserade och verka för ökad insikt
och färdighet i schackspelet samt att bereda medlemmarna tillfälle till deltagande
i tävlingar och andra evenemang såväl inom som utom sällskapet.

Föreningen är ansluten till Medelpads Schackförbund och därigenom till riksförbundet
Sveriges Schackförbund. Föreningen är i sin verksamhet självständig, såvida ej annat följer av lands- eller distriktsförbundets stadgar och tävlingsbestämmelser.

Klubben har under lång tid varit bland de ledande schackklubbarna Norrland och har fostrat flera starka spelare som vunnit mästerskapstitlar i olika sammanhang. Föreningen bildades 1877 och är därigenom en av de allra äldsta schackklubbarna i Norrland. För en historisk utvikning över sällskapets och schackets utveckling i Sundsvall, se Historik. För en beskrivning av hur verksamheten leds, se Styrelsen

Spellokal
Sundsvalls Schacksällskap huserar i PRO-lokalen (innergården) på Storgatan 69 i Sundsvall. Hitta hit. Välkommen att besöka oss och vår verksamhet!

Spelkväll
Torsdagar kl. 19:00-23:00 är ordinarie spelkväll (juniorschack 18.00-19.00). För mer information om olika schackaktiviteter se Spelprogram, Klubbturneringar och Arkiv.

Medlemsskap
Medlemskap kan enkelt vinnas av envar som godkänner sällskapets Stadgar och erlägger föreskriven avgift. För mer information om medlemsavgiftens storlek, hur du betalar och blir medlem samt vad du får för medlemsskapet, se Bli medlem!

Bank och kontonummer
SSS konto i Svenska Handelsbanken (SHB): 6341-454 813 651 (clearingnummer - kontonummer).
OBS! Vid betalning - skriv i meddelandet vem och vad betalningen avser (max 14 tecken).

Schack för nybörjare
Är du nybörjare i schack? Vill du lära dig mer om schack? Se Schack för nybörjare.

Barn- och ungdomsschack
I samarbete med Sundsvalls stadsbibliotek, Medelpads Schackförbund och Fagerviks Schackklubb arrangeras schackskolan LördagsSchack, se Barn- och ungdomsschack. Det ordnas även en schackskola på schackklubben, se Lär dig SCHACK. Det anordnas även en årlig dag för att marknadsföra schack för en bredare allmänhet, se Schackets Dag.

Kontakta oss
Du kan enkelt kontakta Sundsvalls Schacksällskap genom att använda följande Kontaktformulär. Kontakta oss gärna!

Om hemsidan
Sundsvalls Schacksällskap äger domänen www.sundsvallsschack.se som finns lagrad på en webbserver hos webbhotellet One.com. Hemsidan utvecklades ursprungligen förtjänstfullt egenhändigt av förre webmastern Per Persson 2003 och har därefter uppdaterats och vidareutvecklats.

Webbsidans kodning är SEO-anpassad och validerad i enlighet med gällande standards för HTML/CSS (W3.org). Webbplatsen är virusfri och skyddad genom SLL (SLL-certifikat som krypterar överföringen av data mellan webbplatsen och dess besökare) vilket indikeras av "https" i webbläsarens adressfält. Hemsidan har i genomsnitt omkring 50-100 sidvisningar per dag.

Tillbaka till föregående sida