Nybörjartips

Är du nybörjare i schack? Vill du lära dig mer om schack? Vet du inte var du ska börja? På denna sida kan du finna massor av tips på hur du kan gå vidare!

 

Det är enkelt att börja spela schack! Om du inte kan reglerna lär du dig dem snabbt och sedan kan du börja spela. Du kan spela hemma, på nätet, i skolan, på biblioteket eller bli medlem i vår schackklubb och börja delta i schacktävlingar. Män och kvinnor, unga och gamla, oavsett språk och bakgrund kan alla spela schack och alla kan delta på lika villkor!

 

Resurser på internet
Här nedan finns olika resurser i form av länkar till andra bra webbsidor på internet där du kan lära dig grunderna i schack!

 

Resurser i Sundsvall
Du kan även med fördel använda dig av följande kostnadsfria lokala resurser i Sundsvall för att lära dig mer om schack innan du tar steget och börjar spela i vår schackklubb!

 

Om schack
Schack är ett bräd- och strategispel för två deltagare med många hundra års historia bakom sig. De första schackpartierna spelades för ungefär 1500 år sedan. Lånordet ”schack” härstammar från det persiska ordet shah, som betyder ”kung”. Spelet anses ofta vara ”kungen av strategispel”. Schack är ett rent skicklighetsspel utan inslag av tur. Spelet schack har ett mycket stort antal spelmöjligheter, trots att utgångsställningen är densamma i varje parti. Det finns exempelvis fler möjliga sekvenser av drag än atomer i det observerbara universum.