Klubbinformation

Om Sundsvalls Schacksällskap
Sundsvalls Schacksällskap är en anrik ideell förening för schackintresserade i Sundsvall med omnejd och en av de ledande schackklubbarna i Norrland.

 

Sällskapets ändamål är att samla schackintresserade och verka för ökad insikt och färdighet i schackspelet samt att bereda medlemmarna tillfälle till deltagande i tävlingar och andra evenemang såväl inom som utom sällskapet.

 

Föreningen är ansluten till Västernorrlands Schackförbund och därigenom till riksförbundet
Sveriges Schackförbund. Föreningen är i sin verksamhet självständig, såvida ej annat följer av lands- eller distriktsförbundets stadgar och tävlingsbestämmelser.

 

Klubben har under lång tid varit bland de ledande schackklubbarna Norrland och har fostrat flera starka spelare som vunnit mästerskapstitlar i olika sammanhang. Föreningen bildades 1877 och är därigenom en av de allra äldsta schackklubbarna i Norrland. För en historisk utvikning över sällskapets och schackets utveckling i Sundsvall, se Historik. För en beskrivning av hur verksamheten leds, se Styrelsen. För svar på ofta förekommande frågor, se Vanliga frågor.

 

Spellokal
Sundsvalls Schacksällskap huserar i Tornhuset på Köpmangatan 15 i Sundsvall. Hitta hit. Välkommen att besöka oss och vår verksamhet!

 

Spelkväll
Torsdagar kl. 19:00-23:00 är ordinarie spelkväll (juniorschack/nybörjarschack 18.00-19.00). För mer information om olika schackaktiviteter se Klubbturneringar, Aktuella inbjudningar och Spelprogram.

 

Medlemsskap
Medlemskap kan enkelt vinnas av envar som godkänner sällskapets Stadgar och Personuppgiftspolicy samt erlägger föreskriven avgift. För mer information om medlemsavgiftens storlek, hur du betalar och blir medlem samt vad du får för medlemsskapet, se Bli medlem!

 

Bank och kontonummer
SSS konto i Skandiabanken: 9151-0750578 (clearingnummer – kontonummer).
OBS! Vid betalning – skriv i meddelandet vem och vad betalningen avser (max 14 tecken).

 

Kontakta oss
Du kan enkelt kontakta Sundsvalls Schacksällskap genom att använda följande Kontaktformulär. Kontakta oss gärna!

 

Om hemsidan
Sundsvalls Schacksällskap äger domänen www.sundsvallsschack.se som finns lagrad på en webbserver hos webbhotellet One.com. Hemsidan utvecklades ursprungligen förtjänstfullt egenhändigt av förre webmastern Per Persson 2003 och har därefter uppdaterats och vidareutvecklats. Hemsidan har i genomsnitt omkring 50-100 sidvisningar per dag.

 

Webbsidans kodning är numera via en modern WordPressmall SEO-anpassad och validerad i enlighet med gällande standards för HTML/CSS (W3.org). Webbplatsen är virusfri och skyddad genom SLL (SLL-certifikat som krypterar överföringen av data mellan webbplatsen och dess besökare) vilket indikeras av ett ”hänglås” (säker anslutning) i webbläsarens adressfält.

 

Hemsidan använder sig av s.k. Cookies (små textfiler som lagras i din webbläsare av sidor du besöker, de innehåller vanligtvis en hemsida och en identifierare) i syfte att förbättra din upplevelse medan du navigerar på hemsidan

 

Hantering av personuppgifter

Sundsvalls Schacksällskap hanterar vissa personuppgifter om medlemmarna främst avseende medlemsregistrering. I en särskild policy beskrivs hur denna hantering regleras, se Personuppgiftspolicy.