Schackpodcasts

På denna sida finns tips på 5 användbara bra gratis schack podcasts (poddradio eller ljudfiler via internet) som du kan lyssna på för att få inspiration, lärande och underhållnig! Länkarna går till både svensktalande och engelsktalande podcasts som var för sig innehåller massor av intressant schackinnehåll med olika inriktning!

 

5 Rekommenderade schackpodcasts

 

Schackpodden
I svenska Schackpodden pratar Jesper Hall och Carl Fredrik Johansson med varandra och med andra intressanta personer om alla tänkbara aspekter på schack. Jesper är riksinstruktör och tidigare professionell schackspelare och Carl Fredrik är ordförande i Sveriges Schackförbund sedan 2013.

 

Perpetual Chess Podcast
Perpetual Chess innehåller veckovisa lärorika samtal med den amerikanske schackinstruktören Ben Johnson (FIDE 2174) och de bästa schackspelarna i världen samt andra framstående schackpersonligheter, om deras liv, karriärer, aktuella projekt och bästa tips!

 

The Full English Breakfast
En brittisk schack podcast med ett underhållande schackpersonligheter! Värden Macauley Peterson och bisittarna internationelle mästaren Lawrence Trent och stormästaren Simon Williams sammanfattar aktuella händelser i schackvärlden på ett underhållande och lättlyssnat sätt!

 

Across the Board
En underhållande och tidlös Brittisk schack podcast från BBC Radio 4 med Dominic Lawson (+2000 ELO) som genomför intervjuer med kända schackpersonligheter samtidigt som han spelar ett parti mot dem!

 

Chess Network
Chess Network innehåller instruktiva schackvideopodcasts med Jerry, en FM från USA!