Resultat skinkblixten

Ikväll spelades årets skinkblixt där vinnaren slipper köpa egen skinka i år. Adrian Söderström vann utan större problem årets upplaga med 13 vinster av 13 möjliga. På en ohotad andraplats kom Anders Kling med starka 11.5 poäng. På en stabil tredjeplacering kom Gunnar Hjorth som ville ha lite revansch efter senaste turneringen, och visst fick han det med den starka insatsen ikväll!

 

Annat noterbart är att alla lyckades plocka minst ett poäng, vilket inte alltid är så väldans vanligt när man blandar rutinerade veteraner som spelat schack i 60 år med nybörjare som precis börjat spela schack. Med dagens teknik avseende den digitala världen är, dock, antal år någon spelat inte ett särskilt bra mått på hur mycket någon har övat. Som exempel kan nämnas att undertecknad spelat väl över 100 000 partier under en period på knappa decenniet (men med det inte sagt att detta på något sätt är kvalitativ träning), vilket vore nästintill omöjligt för 40 år sedan.

 

Jonathan Åkeborg som slutade på en sjundeplats strax efter undertecknad (vilket jag tycker är viktigt att påpeka) lyckades få remi mot Anders Kling som har en rating mer än 400 poäng över Jonatans, vilket ungefärligt kan jämföras i sannolikhet med att slå två kast av samma valör med en vanlig sexsidig tärning.

 

Jonas Wålinder slutade på en fjärdeplats med nio poäng där han i åtminstone två partier lyckades lura sina motståndare till ett feldrag genom en ”smygarschack” som motståndarna missade (tilläggas bör dock sägas att han antagligen hade vunnit bägge partierna även om han inte hade vunnit tack vare motståndarnas ogiltiga drag).

 

Något roligt ikväll var att några från Fagerviks Schackklubb var med och spelade. Gunnar Kärrlander var en av dem och han var också den första jag någonsin vann ett klassiskt parti mot under 2019 (eller 2018), och likaså ikväll lyckades jag vinna mot Fagervikaren efter ett kämpigt parti. Med detta hoppas jag att han och de andra Fagervikarna dyker upp igen för att ta revansch för att visa vilka som egentligen är bäst.

 

Noah Wieselblad blev bäste junior, efter Adrain Söderström, med en femteplacering och 8.5 plockade poäng av 13 möjliga. Han lyckades plocka hem en vinst dels mot Jonas Wålinder som slutade på 4:e plats och han fick även en remi mot tredjeplacerade Gunnar Hjorth.

 

Undertecknad hade ett tufft parti mot David Göransson där jag visserligen stod på vinst under nästan hela partiet men han hotade mig till tidsnöd så pass att jag vid ett skede i partiet hade endast två sekunder kvar på klockan – jag lyckades dock efter mycket möda gå segrande ur duellen. Jag fick också ett snöpligt slut i ett av mina partier mot Joel Rantala där han lyckades hitta en fin avslutning ungefär enligt nedan (återproducerat från minnet så ställningen stämmer nog inte helt och hållet).

 

Slutställningen blev enligt nedan.

 

Adrian Söderström: 13 poäng
Anders Kling: 11.5 poäng
Gunnar Hjorth: 10 poäng
Jonas Wålinder: 9 poäng
Noah Wieselblad: 8.5 poäng
Jonas Englund: 8 poäng
Jonatan Åkeborg: 7.5 poäng
Gunnar Kärrlander: 6.5 poäng
Joel Rantala: 5 poäng
Mikael Hamrin: 4 poäng
Sture Dahlkvist Hartwig: 3 poäng
Mikael Åberg: 2.5 poäng
Hampus Poll: 1.5 poäng
David Göransson: 1 poäng

Lämna en kommentar